Korrelasjonen mellom Ethereum og Bitcoin bryter endelig: Her er hva det antyder

Korrelasjonen mellom Ethereum og Bitcoin brøt endelig, noe som speiler en trend det amerikanske aksjemarkedet så forrige måned.

Korrelasjonen mellom Ethereum og Bitcoin har falt av, viser data fra Skew. Det kan antyde at markedet modnes når det går inn i en ny fase.

Forskere ved Skew sa :

„Kortsiktig korrelasjon mellom Bitcoin Evolution og eter synker ytterligere. Er dette offisielt slutten på et nesten tre år langt høye korrelasjonsregime og tilbakekomsten av de gode dagene? ”

Det amerikanske aksjemarkedet har hatt en lignende trend de siste ukene. 22. juni sa analytikere ved JPMorgan at investorer burde bli mer selektive med investeringene sine.

Data antyder at et mer rasjonelt marked kan dukke opp

I den såkalte Hopium-fasen i markedet har de fleste eiendeler en tendens til å øke i takt. I det amerikanske aksjemarkedet, som et eksempel, gikk majoriteten av aksjene sammen fra april til juni.

Men når markedet stabiliserer seg, og investorene blir mer rasjonelle, blir en vilkårlig tilnærming til å investere mindre effektiv.

I likhet med aksjer, siden midten av juli, samlet de fleste eiendeler i cryptocurrency-markedet seg sammen. Etter en bratt nedgang i mars, så cryptocururrency et eksplosivt rally på vei inn i tredje kvartal.

Da markedet begynte å bli utmattet, ble tilsynelatende markedet mer forsiktig. Det gjentok den samme advarselen som JPMorgan-analytikere publiserte i et notat til klienter . De sa:

Men typisk går disse høye korrelasjonene tilbake til de langsiktige gjennomsnittene i løpet av noen måneder, delvis fordi tempoet i kvantitative lettelser bremser og på sin side lar land, sektor og selskapsspesifikke faktorer hevde seg. [Andre halvdel av 2020] burde bringe denne typen differensiering. ”

Cryptocururrency, som en aktivaklasse, er grunnleggende forskjellig fra aksjer. De har ikke inntekter eller den samme markedsdynamikken. Enda viktigere er at analytikere fortsatt sliter med å karakterisere cryptocururrency. Mens noen oppfatter krypto-eiendeler som en butikk av verdi eller en potensiell eiendomsmasse i sikker havn, ser andre dem som en risiko-eiendel.

I mange aktivaklasser er psykologien til investorer og markeder imidlertid fortsatt lik. Av den grunn kan sannsynligheten for at cryptocurrency-markedet ser en mer selektiv tilnærming flytte inn i fjerde kvartal øke.

Aksjer og Bitcoin så også sammenheng de siste månedene

Siden mars, i nesten fire måneder, hadde aksjer og Bitcoin et relativt høyt korrelasjonsnivå. Før pandemien viser et Bitcoin og S&P 500 korrelasjonskart fra Skew at det ikke var noen klar sammenheng.

Etter at pandemien skjedde, og sentralbankene globalt begynte å pumpe likviditet til markeder, begynte de fleste eiendeler å øke samtidig.